Projekti

„IGRALIŠTE ZA RADOST“

Udruga se 2013. prijavila na natječaj Zaklade Slagalica: Naš doprinos zajednici te je dobila financijska sredstva za svoju inicijativu „IGRALIŠTE ZA RADOST“ u iznosu od 15.000,00 kn uz pomoć kojih je izgradila dječje igralište u selu Gradac vrijedno oko 50.000,00 kn. Provođenje inicijative trajalo je od početka rujna do kraja listopada 2013. Osim Zaklade Slagalica, pomoć za izgradnju igrališta osigurali su lokalni poduzetnici svojim donacijama te članovi udruge i mještani svojim volonterskim radom bez kojega realizacija projekta ne bi bila moguća. Članovi udruge i mještani sami su izgradili sve zabavno-rekreativne sadržaje postavljene na igralište (2 sjenice, 3 ljuljačke, 3 klackalice, viseću kuglanu i boćanu). Završetkom građanske inicijative osiguran je prostor za igru i druženje djece i mladih u jednom selu, a cilj je s vremenom izgraditi dječja igrališta i u ostalim selima na području Grada Pleternice, a s vremenom možda i šire.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„UČENJE I ZABAVA BEZ PREDRASUDA“

Na natječaj Zaklade Slagalica: Društveni kapital zajednice udruga se prijavila s projektom „Učenje i zabava bez predrasuda“ te je dobila sredstva u iznosu od 39.000,00 kn. Provođenje projekta počelo je 1.01.2014. i trajat će do 31.12.2014. Cilj projekta je opremiti Vatrogasne domove zabavnim sadržajima u selima Gradac i Sulkovci gdje će se organizirati razne radionice i druženja svaki tjedan i tako potaknuti djecu i mlade na druženje izvan virtualnog svijeta.

Vatrogasni domovi opremljeni su stolovima za stolni tenis, stolnim nogometom te društvenim igrama. U Vatrogasni dom u Gradcu postavljen je i donirani bilijar.

Provodit će se razne radionice: radionica izrade ručnih radova, radionica izrade uskrsnih ukrasa, radionica izrade drvenih predmeta i radionica izrade božićnih ukrasa. Osim radionica, organizirat će se sportski turniri u stolnom tenisu i stolnom nogometu.

Na radionicama i druženjima sudjelovat će djeca i mladi te osobe s invaliditetom s ciljem povezivanja s njima i prevladavanja predrasuda o osobama s invaliditetom koje su česte u društvu. Želi se istaknuti njihova kreativnost i sposobnost bez obzira na fizički invaliditet.

1622247_1435942319976086_460548529_n