Mjesečni arhivi: lipanj 2019.

Radost na Fišijadi

U sklopu lipanjskih manifestacija, 15.6.2019. godine održana je 13. Fišijada u Pleternici u organizaciji Pleterničkih čoraka. U pripremi ribljeg paprikaša sudjelovalo je 50-ak eipa kuhara-amatera iz Slavonije i Bosne i Hercegovine.

U pripremi ribljeg paprikaša okušali su se i mladi Udruge za pomoć djeci i mladima Radost. Iako ćemo ovaj puta reći da je važno bilo sudjelovati i među iskusnijim natjecateljima stvarno se teško bilo izboriti među najbolje, moramo naglasiti da je atmosfera bila odlična i da smo se dobro zabavili.

Pobjednik 13. Fišijade je Josip Antolović iz Beravaca, dok je drugo mjesto pripalo Ivici Skeledžiji iz Brodskog Drenovca, a treće Ivici Pandurević iz Velike Kopanice.

Za našeg malog Peru!

Prije više od godinu dana otvorili smo slučaj za Petra u kojemu smo vrlo brzo uz pomoć donacija prikupili sredstva za stolicu za hranjenje i aparate za inhaliranje. Danas je to već dječačić, ali i dalje ne hoda, niti može sjediti. Prisiljen je na boravak i ležanje na krevetu, a ovi dani su mu postali jako teški zbog sparina i vrućina te smo pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za nabavku profesionalnog antidekubitalnog madraca za potrebe malenog Petra. Cijena takvog madraca iznosi 892,50 kn.

Kako uvijek želimo pronaći način i pomoći obiteljima u teškim materijalnim i financijskim situacijama koji si ne mogu sami pomoći, tako Vas i ovaj put pozivamo da ukoliko ste u mogućnosti pomognete u ostvarivanju ovog cilja.