Mjesečni arhivi: ožujak 2019.

Za đake veseljake!

Budući da je javnost već svjesna naših postupaka u širenju dobrote usmjerene na one čije su mogućnosti nešto slabije imovine, a posebno na djecu socijalno ugroženih obitelji, ovaj put vas obavještavamo da se prikupljaju sredstva za financiranje školskih izleta.

Riječ je o učenicima šestih razreda koji putuju na školsku ekskurziju gdje će se upoznati s ljepotama Like i Primorja. U okviru ove zamolbe planirano je financirati putovanje za sedmero djece iz siromašnijih obitelji. Ukupna vrijednost ekskurzije po učeniku je 570,00 kn.

S obzirom da je u roku od osam dana bilo potrebno uplatiti 150,00 kn kotizacije Udruga je iz vlastitih sredstava uspjela podmiriti početne troškove. Za ostali iznos od 420,00 kn po učeniku, koje je potrebno prikupiti do 8.5. ove godine, obraćamo se svima onima koji mogu i žele pridonijeti ostvarivanju ovoga cilja.

Nadamo se da ćemo ovaj put, kroz humane ljude i organizacije, te vaše preporuke i savjete, moći u potpunosti realizirati ovaj pothvat. Zahvaljujemo svima koji su do sada na bilo koji način pomogli radu udruge, a unaprijed se želimo zahvaliti svima koji će nam pomoći u ovoj aktivnosti, ali i onima koji žele pomoći, ali nisu u stanju.

Egipćani u Pleternici

U nedjelju, 3. ožujka, održane su tradicionalne Maškare u Pleternici 2019. u ogranizaciji Udruge “Pleternički čoraci” i Grada Pleternice. Povorka je krenula od Osnovne škole fra Kaje Adžića Pleternica do gradske kuće gdje su se skupine imale priliku predstaviti.

U konkurenciji od 15 natjecateljskih skupina sudjelovali su i predstavnici Udruge Radost te su uprizorili sliku starog Egipta kakav je nekad bio s rasplesanom koreografijom. U konkurenciji je bilo tu i štrumpfova, navijača, indijanaca, žirafa, patkica, žaba i patuljaka, aviona, šokaca i ostalih neobičnih stvorenja.

Treće mjesto i kakao party ostojila je ekipa Šuma Striborova.

Drugo mjesto i sladoled party osvojila je ekipa iz velikog sela.

Prvo mjesto i jednodnevni izlet osvojili su predstavnici Udruge Radost.

Cijeli zabavan program začinjen je sa slasnim krofnama i toplim napitcima. Vidimo se do sljedeće godine s nekom novom otkačenom idejom.

Kratak video nastupa i fotogaleriju pogledajte u nastavku.

Video nastup skupine Udruge Radost